* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ (ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ)

250 Γρ. μεσαίες γαρίδες.
10 εκατοστά φρέσκια πιπερόριζα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπαστουνάκια.
2 πιπεριές γλυκιές-κέρατο (κόκκινη-πράσινη) σε λώρίδες.
2 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί. 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.
1 κούπα ζωμό κότας.
2 κουταλιές του γλυκού νισεστέ (άνθος αραβοσίτου).
8 φρέσκα κρεμμύδια σε μικρές λωρίδες.
Αλάτι και πιπέρι.
Λίγο σπορέλαιο.
1) Σοτάρετε τις γαρίδες με λίγο σπορέλαιο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα ρίχνετε την πιπερόριζα. Προσθέτετε πιπεριές και κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζωμό και τη σόγια. Αφήνετε να σιγοβράζουν για 5 λεπτά.
2) Διαλύετε το νισεστέ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα για να δέσει. Μπορείτε να προσθέσετε (μαζί με το κρασί) 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ή ζάχαρη για γεύση ξινόγλυκη.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic