* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά.
1 κιλό κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα.
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο.
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι.
Λίγη τρομμένη κανέλα.
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι.
Αλάτι και πιπέρι.
½ χοντρό φύλλο.
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων.

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν.
2) Προσθέτουμε τον κιμά, τον ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει και να μείνει χωρίς καθόλου ζουμιά.
3) Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα με λάδι, απλώνουμε τον κιμά από πάνω και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
4) Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…