* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 μέτριο κοτόπουλο.
2 μεγάλες πατάτες.
1 κρεμμύδι ξερό.
1 μπουκέ γκαρνί από 1 φύλλο δάφνης.
1 κλαράκι θυμάρι.
1 κλαράκι σέλινο.
Λίγο λάδι.
Αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.
2 αυγά, τα ασπράδια χωριστά από τους κροκούς.
½ λεμόνι για το χυμό του.

1) Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Αφαιρούμε την πέτσα του και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με την πατάτα, το κρεμμύδι και το λάδι. Προσθέτουμε το μπουκέ γκαρνί και σκεπάζουμε καλά τα υλικά με νερό.
2) Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας του κοτοόπουλου. Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
3) Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε πολύ λεπτή ροή το χυμό του λεμονιού. Παίρνουμε μικρές κουταλιές από το ζωμό της σούπας που ετοιμάσαμε και τις ρίχνουμε αργά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Όταν πια το μείγμα μας έχει ζεσταθεί καλά, αδειάζουμε με πολλή προσοχή το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε αμέσως.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…