* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΜΟΥΣΑΚΑΣ (ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές φέτες.
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 φλιτζάνια ζυμαρικά μικρά, όπως στριφτό ή κοφτό μακαρονάκι.
2 ½ φλιτζάνια κρέμα μπεσαμέλ.
3/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ.
Λίγο βούτυρο για επάλειψη.
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα.
Αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 κλαράκια σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο.
450 Γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο.
3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ.
150 Γρ. λιαστές τομάτες σε βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες.
1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη.
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί.
1 φλιτζάνι ζωμό κότας.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Τοποθετούμε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με άφθονο αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν και να στραγγίξουν για 45 λεπτά.
2) ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ: ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτουμε στο σκεύος τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατόπιν τα σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3) Ξεβγάζουμε καλά τις φέτες της μελιτζάνας, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις σκουπίζουμε καλά. Ζετσίνουμε 4 κουταλιές από το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε λίγες-λίγες τις φέτες, για 4 λεπτά από κάθε μεριά. Αποσύρουμε από το τηγάνι και τις στραγγίζουμε.
4) Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό και στο υπόλοιπο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε καλά.
5) Ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα μπεσαμέλ ανακατεύοντας διαρκώς, για να μην κολλήσει στον πυθμένα του σκεύους. Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ το τριμμένο τσεντάρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μισή από την σάλτσα αυτή μέσα στα ζυμαρικά, τα οποία έχουμε ρίξει σε ένα μπολ.
6) Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε σ' αυτό στρώσεις από ζυμαρικά, σάλτσα του κιμά και φέτες μελιτζάνας, τελειώνοντας με το μείγμα της μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στου 190° C. Σερβίρουμε τον (αλλίωτικο) μουσακά ζεστό ή κρύο.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…