* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΥΡΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 κιλό (περίπου 20 τεμάχια) μεγαλόσωμο γαύρο.
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.
Σάλτσα (βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ).

1) Πλένουμε καλά το γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια μαζί με την ραχοκοκαλία, ώστε να τον κάνουμε φιλέτο. Τον αφήνουμε κατά μερός, για να στραγγίσει πάρα πολύ καλά. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
2) Απλώνουμε την γέμιση στα ανοιγμένα ψάρια, τα σκεπάζουμε με το άλλο μισό και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο ταψάκι φούρνου. Ετοιμάζουμε την σάλτσα (βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ). Με την σάλτσα περιχύνουμε τον γαύρο.
3) Ψήνουμε το γαύρο σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 30 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic