* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ

7 μέτρια λάχανα, χαλαρά, να μη είναι σφιχτά τα φύλλα τους.
Ο χυμός από 10 μεγάλα λεμόνια.
1 κουταλιά της σούπας ξινό.
½ φλιτζάνι του τσαγιού χοντρό θαλασσινό αλάτι.
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι ξηρό, σε κόκκους ωμούς.
1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθάρι.
1) Θα χρειαστείτε ένα ξύλινο ή πλαστικό βαρελάκι με κάνουλα στο κάτω μέρος του. Πλένετε τα λάχανα εξωτερικά και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά τα νερά τους. Αφαιρείτε κατόπιν 6-7 από τα εξωτερικά τους φύλλα. Τα γυρίζετε ανάποδα και τα χαρακώνετε σταυρωτά από την μια μεριά του κοτσανιού. Το χάραγμα πρέπει να φθάνει μέχρι το κέντρο.
2) Βάζετε το λάχανο στο βαρελάκι, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ξυνό, το αλάτι, το καλαμπόκι και το κριθάρι. Γεμίζετε το δοχείο με νερό μέχρι να καλυφθούν τα λάχανα.
3) Αφήνετε για τρεις εβδομάδες να "ζυμωθούν". Στο διάστημα αυτό αφαιρείτε κάθε μέρα λίγο υγρό από την κάνουλα και το ρίχνετε από πάνω. Τα λάχανα πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένα με το υγρό. Για αυτό αν διαπιστώσετε ότι κατεβαίνει η στάθμη του, συμπληρώστε λίγο νερό και λίγο λεμόνι επιπλέον. Ύστερα από 4 εβδομάδες το λάχανο τουρσί είναι έτοιμο και μπορεί να καταναλωθεί.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…