* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΔΙΠΛΕΣ

2 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 αυγά.
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ.
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
320 Γρ. ζάχαρη άχνη.
Κανέλα για το πασπάλισμα.
Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
1) Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε σε μια λεκάνη και κάνετε λακκούβα στη μέση. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη. Ρίχνετε λίγο-λίγο το κονιάκ και τα αυγά στο αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη σφιχτή και ομοιογενή.
2) Την αφήνετε μισή ώρα, την ξαναζυμώνετε, την κόβετε κομμάτια σε μέγεθος ροδάκινου και την ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβετε το φύλλο με μυτερό μαχαίρι σε λωρίδες πλάτους 3-4 εκατοστών. Σχηματίζετε φιόγκους ή σαλίγκαρους και τους ρίχνετε σε καυτό λάδι να τηγανιστούν και να ροδίσουν ελαφρά. Γυρίζετε τις δίπλες με την βοήθεια δύο πιρουνιών, τις βγάζετε και τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν πάρα πολύ καλά. Σερβίρονται πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή με μέλι και ψιλοτριμμένο καρύδι.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…