* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ.
250 Γρ. μοσχαρίσιο κιμά.
4 ρίζες μπαμπού σε κονσέρβα.
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι.
2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο.
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
½ κουταλιές του γλυκού αλάτι.
1 κουταλιά της σούπας σουσαμέλαιο.
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας.
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
1 φλιτζάνι νερό.
Λίγο μαύρο πιπέρι.
1) Σε άνα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το σουσαμέλαιο.
2) Κόβουμε τις ρίζες του μπαμπού σε κομμάτια των 5 εκατοστών. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το εσωτερικό τους που περιέχει ίνες. Πασπαλίζουμε τα εσωτερικά τους τοιχώματα με λίγο από το αλεύρι.
3) Γεμίζουμε τις ρίζες του μπαμπού με το μείγμα του κιμά και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια. Περνάμε με το υπόλοιπο αλεύρι τις γεμισμένες ρίζες.
4) Ρίχνουμε το νερό, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις ρίζες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γλασαριστούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…