* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 κιλό γαρίδες.
1 μικρό λάχανο.
1 μαρούλι lolo green.
½ κιλό τομάτες, κομμένες σε φέτες.
2 φύλλα δάφνης.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 λεμόνια για τον χυμό τους.
1 ματσάκη άνηθο, ψιλοκομμένο.
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Μερικούς σπόρους από μαύρο πιπέρι.
Φυλλαράκια άνηθου και μαϊντανού για την διακόσμηση.
1) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό, τα φύλλα της δάφνης, τους σπόρους του πιπεριού και αλάτι και ζεσταίνουμε μέχρι το νερό να βράση. Βράζουμε τις γαρίδες για 4 λεπτά , αφού προηγουμένως τις έχουμε καθαρίσει από τα κελύφη και κεφάλια. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε κατά μέρος να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
2) Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ, χτυπώντας στο μπλέντερ το λάδι, το χυμό των λεμονιών, αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και το μαϊντανό. Περιχύνουμε τις γαρίδες με την βινεγκρέτ και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
3) Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο και το πλένουμε καλά, ολόκληρο. Το αφήνουμε να στεγνώσει. Πλένουμε το μαρούλι και το χωρίζουμε στα φύλλα του. Σκεπάζουμε όλο το λάχανο με φύλλα μαρουλιού. Έχουμε κοντά μας τις γαρίδες και τοποθετούμε από μια σε κάθε φύλλο μαρουλιού, στερεώνοντας με μια οδοντογλυφίδα.
4) Διακοσμούμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και μαϊντανού, καθώς και με φέτες τομάτας.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic