* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

undefined
undefined
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ.
2 φλιτζάνια γάλα, κατά προτίμηση κατσικίσιο.
8 Γρ. σαλέπι.
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη ψιλή.
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη.
1) Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να κάψει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.
2) Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα του γάλακτος, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά (χωρίς να έχουμε την κατσαρόλα στην φωτιά) μέχρι να διαλυθεί τελείως το σαλέπι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μισό από το υπόλοιπο καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.
3) Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καυτό. Περνάμε όλο το μείγμα από πολύ λεπτή σήτα, για να σουρώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πάρα μα πάρα πολύ καλά. Μεταφέρουμε του μείγμα σε πλαστικό δοχείο που μπαίνει στην κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει πάρα πολύ καλά για 7-8 ώρες.
4) Στην διάρκεια του παγώματος ανακατεύουμε συχνά το μείγμα με ένα πιρούνι, για να πάρει κρυσταλλική μορφή. Εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic