* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ.
2 φλιτζάνια ρύζι φυσικής επεξεργασίας.
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα.
Πιπέρι.
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού.
2 μεγάλα θράψαλα, κομμένα σε λωρίδες.
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
3 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι.
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1) Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα κρεμμύδια με τα θράψαλα και 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε, μέχρι το νερό να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τότε το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα υλικά και σβήνουμε με το ξίδι και το κονιάκ. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο πιπέρι και σβήνουμε την φωτιά.
2) Ξεπλένουμε μια φορά το ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει με 2 φλιτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις το ρύζι πιει το νερό, προσθέτουμε το γάλα και όταν αυτό απορροφηθεί, προσθέτουμε νερό, λίγο-λίγο αν χρειάζεται. Το ρύζι είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει, θα έχει πάρει γαλακτερό χρώμα και θα είναι μαλακό, χωρίς όμως να λιώνει στο στόμα μας.
3) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και τη σάλτσα των θραψάλων και ανακατεύουμε το ριζότο με απαλές κινήσεις, με μια μεγάλη πιρούνα, για να αφρατέψει.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…