* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΑΡΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.
1 καρέ χοιρινό (άκοπες μπριζόλες) γύρο στο 1 ½ κιλό.
½ λίτρο λευκό ξηρό κρασί.
3 κλωνάρια δενδρολίβανο.
2 φύλλα φασκόμηλο.
3 σκελίδες σκόρδου.
15 κόκοι πιπέρι.
Λίγο τζίντζερ (προαιρετικά).
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
600 Γρ. πατάτες.
2 κύβους ζωμού λαχανικών.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε το κρασί, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τους κόκκους πιπεριού, λίγο αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Βάζετε μέσα το κρέας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 48 ώρες γυρίζοντας το τακτικά.
2) Τοποθετείτε το χοιρινό καρέ σε ένα ταψί αφού το στραγγίσετε πάρα πολύ καλά, και το περιχύνετε με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Το ψήνετε για 35 λεπτά στους 200° C. Κατόπιν τρυπάτε το καρέ σε διάφορα σημεία.
3) Φιλτράρετε την μαρινάτα του κρέατος και περιχύνετε με αυτήν το χοιρινό. Προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών ζεστό. Συνεχίζετε το ψήδιμο για 1 ½ ώρα στους 180° C. Την τελευταία 1 ώρα βάζετε δίπλα στο κρέας τις πατάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε, τις πλύνετε και τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.
4) Σερβίρετε το καρέ κομμένο σε 6 φέτες και γαρνίρετε με τις πατάτες.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…