* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΕΛΑΦΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες. 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες.
1 κομμάτι σέλερι, κομμένο σε φέτες. 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι. 10 κόκκους μαύρο πιπέρι.
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Αλάτι και πιπέρι. ¾ φλιτζάνι του τσαγιού λεκό, ξηρό κρασί.
½ φλιταζάνι του καφέ ξίδι.
1 κιλό ελάφι, κομμένο σε κομμάτια. 150 Γρ. παντσέτα, κομμένη σε κύβους. ¼ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού.

1) Σωτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το μαϊντανό, το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρασί και το ξίδι. Μαγειρεύετε για 25 λεπτά.
2) Αποσύρετε το σκεύος απ' την φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 25 λεπτά. Αλέθετε το μείγμα στο μπλέντερ. Το βάζετε σ' ένα μπολ μαζί με το ελάφι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 24 ώρες.
3) Σουρώνετε το ελάφι και κρατάτε την μαρινάδα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σωτάρετε την παντσέτα στο βούτυρο για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το ελάφι και αλατοπιπερώνετε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 3 ½ ώρες περίπου, ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτοντας σταδιακά τη μαρινάδα και το ζωμό.
4) Σερβίρετε το ελάφι ζεστό.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…