* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ

ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ.
1 γαλοπούλα γύρω στα 4-5 κιλά.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
500 Γρ. κιμά.
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας.
100 ml κονιάκ ή μπράντι.
300 Γρ. κάστανα βρασμένα.
200 Γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα.
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κότας ή 1 κύβο διαλυμένο σε ½ λίτρο νερό.
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Αν η γαλοπούλα είναι κατεψυγμένη, την αφήνετε να ξεπαγώσει καλά. Πλένετε την γαλοπούλα, αφαιρείτε τα συκωτάκια της και στεγνώνετε. Την καψαλίζετε, την πλένετε και τη στεγνώνετε πάλι. Την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι και πιπέρι. Ζεματάτε τα συκωτάκια, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
2) Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κονιάκ και το ζωμό κότας και βράζετε για 40 λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε στη γέμιση τα κάστανα και τον μαϊντανό και τη βάζετε στην κοιλιά της γαλοπούλας. Την ράβετε καλά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι την γαλοπούλα και την ψήνετε
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…