* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΓΙΑ 4 ΕΩΣ 6 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό εντεράκια.
Λίγο ξίδι.
Χυμό λεμονιού.
1 κιλό αρνίσια συκωταριά.
5 γλυκάδια.
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.
6 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα.
6 κλωνάρια άνηθο.
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο.
1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο.
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Πλένετε καλά τα εντεράκια και τα βάζετε σε λεκάνη με λίγο ξίδι, λεμόνι και αλάτι να μείνουν για 1 ½ ώρα περίπου.
2) Κόβετε σε λωρίδες την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και τα γλυκάδια. Προσθέτετε την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο (χωρίς να τα κόψετε), το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τα υλικά. Κατόπιν τα τυλίγετε με τα εντεράκια και κάνετε μικρά ρολά.
3) Βράζετε τα γαρδουμπάκια σε κατσαρόλα με το βούτυρο και τα σωτάρετε να πάρουν χρώμα. Σβύνετε με το κρασί. Διαλύετε σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό το αλεύρι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα με 1 ½ ποτήρι νερό. Αφήνετε τα γαρδουμπάκια να σιγοβράσουν για 1 ½ ώρα περίπου.
4) Μεταφέρετε τα γαρδουμπάκια με την σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος και τα βάζετε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στου 220° βαθμούς. Σερβίρετε αμέσως.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελεια

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…