* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
8 μεγάλες ώριμες τομάτες.
8 κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά.
Αλάτι και πιπέρι.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο.
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες.
½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορους.
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο.
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ.
8 κοφτές κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο καφαλοτύρι.

1) Πλένουμε καλά τις τομάτες και κόβουμε τα "καπάκια" τους, τα οποία τοποθετούμε κατά μέρος. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεχτικά τη σάρκα από κάθε τομάτα και την περνάμε από τον τρίφτη. Την μεταφέρουμε μαζί με το υγρό της σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα 3/4 της ποσότητας του λαδιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, τους σπόρους του κουκουναριού, τον άνηθο, το μαϊντανό, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό.
2) Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και γεμίζουμε τις τομάτες, τις οποιές τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί φούρνου. Υγραίνουμε την γέμιση της κάθε τομάτας με λίγο ελαιόλαδο και τις κλείνουμε με τα "καπάκια" τους. Τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά ή το τυρί και προσθέτουμε στο ταψί λίγο λάδι και ½ φλιτζάνι νερό.
3) Ψήνουμε τα γεμιστά για περίπου 1 ώρα στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ξεφλουδίσουν οι τομάτες. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή ακόμη καλύτερα, κρύα, την επόμενη μέρα.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…