
200 ml νερό.
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη.
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
50 Γρ. βούτυρο.

1) Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα κλαράκια του δυόσμου. Τα ψιλοκόβουμε, κατά προτίμηση με ψαλίδι, ώστε να μην πολτοποιηθούν και χάσουν τον χυμό τους. Τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο το σκεύος, για 30 λεπτά.
2) Όταν το νερό έχει πια αρωματιστεί καλά, το μεταφέρουμε σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κακάο και την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αποσύρουμε από την φωτιά.
* ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ θαυμάσια παγωτό βανίλια ή ακόμη καλύτερα καϊμάκι.
2) Όταν το νερό έχει πια αρωματιστεί καλά, το μεταφέρουμε σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κακάο και την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αποσύρουμε από την φωτιά.
* ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ θαυμάσια παγωτό βανίλια ή ακόμη καλύτερα καϊμάκι.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…