2 κιλά διάφορα ψάρια (μικρά και μεγάλα).
3 κρεμμύδια.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
3 τομάτες.
1 μικρό κλωνάρι φινόκιο.
1 φύλλο δάφνης.
1 μικρό κλαράκι θυμάρι.
1 μικρό κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού.
1 Γρ. ζαφορά.
Αλάτι και πιπέρι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
(Βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ).
1) Καθαρίζετε τα ψάρια και κόβετε τα πιο μεγάλα σε κομμάτια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις τομάτες.
2) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (να μη πάρουν χρώμα). Προσθέτετε τα ψάρια και κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το λάδι. Ρίχνετε τις τομάτες, το φινόκιο, τη δάφνη, το θυμάρι, τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη ζαφορά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά.
3) Αφήνετε τη σούπα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
4) Ετοιμάζετε την σάλτσα (Βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ).
5) Βάζετε τις φέτες του ψωμιού σε μια σουπιέρα και ρίχνετε από πάνω τον ζωμό. Μπορείτε να σερβίρετε χωριστά τα ψάρια, σε μια βαθιά πιατέλα, και την σάλτσα (Βλ. ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ), σε ένα βαθύ μπολ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…