* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΑΡΑΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
12 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.
½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι.
2 φλιτζάνια ζωμό κότας.
Αλάτι και πιπέρι.
1 φύλλο δάφνης.
2 κλαδάκια μαϊντανού ολόκληρα.
3/4 φλιτζανιού αρακά.
3/4 φλιτζανιού καλαμπόκι.
1/4 φλιτζανιού πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι, στραγγισμένες.
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό.

1) Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να ξανθύνει καλά.
2) Σβήνουμε με το ζωμό της κότας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον αρακά, το μαϊντανό και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστο σκεύος μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό.
3) Πετάμε το φύλλο δάφνης και τα κλαδάκια του μαϊντανού και προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε το φαγητό για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας, και αποσύρουμε από την φωτιά. Διατηρούμε το ριζότο ζεστό, μέσα σε σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να το σερβίρουμε.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic