* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΑΣΤΕΡΙ

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ.
1 συσκευασία φύλλο κρούστας.
500 Γρ. κιμά.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και επιπλέον βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα.
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
50 Γρ. κουκουνάρι.
200 Γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους.
80 ml κρέμα γάλακτος.
2 αυγά και 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα.
1 κύβο λαχανικών.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά ανακατεύοντας 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας πάντα. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, το κρασί και 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2) Ρίχνετε στον κιμά το μαϊντανό, το τυρί, τα 2 αυγά χτυπημένα, το κουκουνάρι, την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά. Στρώνετε μια φόρμα σε σχήμα αστεριού με τα μισά φύλλα καλά βουτυρωμένα, έτσι ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά.
3) Απλώνετε την γέμιση στη φόρμα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Κολλάτε τα φύλλα με λίγο χτυπημένο αυγό και κόβετε τα περισσεύματα. Αλείφετε και την επιφάνεια της πίτας με αυγά. Ψήνετε την κιμαδόπιτα στους 180°-190° C, για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic