
150 γρ.φασολάκια πλατιά.
60 γρ.βούτυτρο.
½ λίτρο ζωμό κρέατος.
3/4 φλ.κρέμα γάλακτος και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα.
2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα.
2 κ.σ.άνηθο.
2 πατάτες μέτριες.
80 γρ.παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη.( ή κεφαλοτύρι)
αλατοπίπερο.
Λίγη ζάχαρη.

1) Βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε, το στίβετε και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σωτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πατάτες, τη ζάχαρη, τα φασόλια, ανακατεύετε και μετά από 1' ρίχνετε το ζωμό και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30'. Περίπου 10' πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέστε το σπανάκι.
2) Ρίχνετε στι μπωλ του μπλέντερ τη σούπα με τα λαχανικά και τα πολτοποιείτε. Τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το 1/3 από το τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και τον άνηθο και τα βράζετε 5-6' .
3) Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Γαρνίρετε με τον άνηθο και σερβίρετε.
2) Ρίχνετε στι μπωλ του μπλέντερ τη σούπα με τα λαχανικά και τα πολτοποιείτε. Τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το 1/3 από το τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και τον άνηθο και τα βράζετε 5-6' .
3) Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Γαρνίρετε με τον άνηθο και σερβίρετε.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…