½ κιλό κοχυλάκια (ζυμαρικά).½ βρασμένες ψιλές γαρίδες χωρίς το κέλυφος.
1 κρεμμυδάκι τρομμένο στον τρίφτη.
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.
1 ποτήρι λευκό κρασί.
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος.
0,25 Γρ. ζαφορά, κρόκους Κοζάνης.
2 φλιτζάνια του τσαγιού κεφαλογραβιέρα.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Βράζετε τα ζυμαρικά, σουρώνετε και τα αφήνετε. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμυδάκι μαζί με το βούτυρο, προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με λευκό κρασί και ρίχνετε τη ζαφορά (κρόκο) και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε την κρέμα και την κεφαλογραβιέρα.
2) Σε ένα βαθύ δίσκο σερβιρίσματος βάζετε τα κοχυλάκια και αδειάζετε από πάνω τους τα 3/4 της ποσότητας της σάλτσας γαρίδων. Ανακατεύετε προσεχτικά να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
2) Σε ένα βαθύ δίσκο σερβιρίσματος βάζετε τα κοχυλάκια και αδειάζετε από πάνω τους τα 3/4 της ποσότητας της σάλτσας γαρίδων. Ανακατεύετε προσεχτικά να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.














0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…