
6 φέτες γαλέου.
350 Γρ. μανιτάρια κομμένα.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες.
Χυμό από 2 λεμόνια.
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό.
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Βάζετε σε ένα τηγάνι να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού. Αν χρειασθεί προσθέτετε και λίγο νερό.
2) Σε ένα άλλο τηγάνι αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε το γαλεό σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Στη συνέχεια βάζετε τις φέτες γαλέου σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλευρώσετε τις φέτες γαλέου πριν τις τηγανίσετε.
2) Σε ένα άλλο τηγάνι αλατοπιπερώνετε και τηγανίζετε το γαλεό σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει ένα ρόδινο χρώμα. Στη συνέχεια βάζετε τις φέτες γαλέου σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το βασιλικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλευρώσετε τις φέτες γαλέου πριν τις τηγανίσετε.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…