* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 αστακοί των 800 Γρ. ο καθένας περίπου.
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι.
1 κλωναράκι σέλινο.
1 κρεμμύδι ξερό.
1 καρδιά σέλερυ
1 κρεμμυδάκι φρέσκο.
1 κλαδάκι δυόσμο.
1 πορτοκάλι ολόκληρο.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλάτι.
1) Βάζετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το κλωναράκι σέλινου, το κρεμμύδι καθαρισμένο και το ξίδι. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις βράσει καλά το νερό, ρίχνετε τους δύο αστακούς και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τους αστακούς να κρυώσουν μέσα στο νερό τους.
2) Εντωμεταξύ καθαρίζετε, πλένετε το σέλερυ και το ψιλοκόβετε σε «μπαστουνάκια». Τα βάζετε για λίγο σε ένα μπολ με νερό και πάγο μέχρι να κατσαρώσουν. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Στραγγίζετε καλά τους αστακούς, αφαιρείτε το κεφάλι, ανοίγετε τις ουρές και αφαιρείτε το ψαχνό. Κόβετε το ψαχνό σε ροδέλες και το μοιράζετε σε 4 πιάτα.
3) Τοποθετείτε στα πιάτα και τα «μπαστουνάκια» του σέλερυ. Καθαρίζετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, 3 φύλλα δυόσμου, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε το σέλερυ και τον αστακό με τη σάλτσα μας και σερβίρετε.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic