
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό.
1 φακελάκι ξερή μαγιά.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Λίγο αλάτι.
Λίγη ζάχαρη.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
3 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες.
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση.
250 Γρ. φέτα ή μανούρι κομματιασμένο.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
½ φλιτζάνι του τσαγιού σάτσα τομάτας.
Ρίγανη.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Ανακατεύετε τη μαγιά με το αλεύρι. Διαλύετε τη ζάχαρη και το αλάτι στο νερό και τα προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού μαζί με το λάδι. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική (όχι σφιχτή). Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο χοντρό με τα δάκτυλα σας και την απλώνετε σε ταψί για πίτσα. Αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά.
2) Στο μεταξύ βάζετε στο ταψάκι τα κολοκυθάκια. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε για 15 λεπτά. Ψήνετε χωριστά την πιπεριά, αφού την αλείψετε με λάδι, σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα της. Κατόπιν αφαιρείτε την φλούδα και την κόβετε σε χοντρές λωρίδες.
3) Απλώνετε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την ρίγανη και το πιπέρι. Βάζετε κατόπιν τα λαχανικά, λίγο αλάτι και το τυρί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
2) Στο μεταξύ βάζετε στο ταψάκι τα κολοκυθάκια. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε για 15 λεπτά. Ψήνετε χωριστά την πιπεριά, αφού την αλείψετε με λάδι, σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαυρίσει η φλούδα της. Κατόπιν αφαιρείτε την φλούδα και την κόβετε σε χοντρές λωρίδες.
3) Απλώνετε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και πασπαλίζετε με την ρίγανη και το πιπέρι. Βάζετε κατόπιν τα λαχανικά, λίγο αλάτι και το τυρί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…