 ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ3 ώριμα αβοκάντο.
6 φύλλα ζελατίνα.
400 Γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος.
1 λεμόνι για τον χυμό του.
Μερικά φύλλα μέντας.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και στη συνέχεια τα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
2) Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα χτυπάτε στο μπλέντερ με τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Φιλάξτε το ¼ της κρέμας και ανακατεύετε το υπόλοιπο με το μείγμα αβοκάντο, προσθέτοντας την ζελατίνα και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας. (Ελέγξτε το μείγμα μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο ακόμα).
3) Βρέχετε με κρύο νερό μια φόρμα κι απλώνετε εναλλάξ ένα στρώμα άσπρη κρέμα κι ένα πράσινη μους.
4) Αφήνετε για 5 ώρες στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα σε χλιαρό νερό και αναποδογυρίζετε.
2) Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα χτυπάτε στο μπλέντερ με τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Φιλάξτε το ¼ της κρέμας και ανακατεύετε το υπόλοιπο με το μείγμα αβοκάντο, προσθέτοντας την ζελατίνα και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας. (Ελέγξτε το μείγμα μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο ακόμα).
3) Βρέχετε με κρύο νερό μια φόρμα κι απλώνετε εναλλάξ ένα στρώμα άσπρη κρέμα κι ένα πράσινη μους.
4) Αφήνετε για 5 ώρες στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα σε χλιαρό νερό και αναποδογυρίζετε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






 





 
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…