2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλιά τοματοπελτέ.
1 1/4 φλυτζανιού ζωμό κρέατος.
1 κουταλιά της σούπας κρασί Μαδέρας.
Λίγο θυμάρι.
½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί.
20 Γρ. μπέικον, καρότο, ξερό κραμμύδι, σέλινο και πράσο.
1 φύλλο δάφνης.
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλιά τοματοπελτέ.
1 1/4 φλυτζανιού ζωμό κρέατος.
1 κουταλιά της σούπας κρασί Μαδέρας.
Λίγο θυμάρι.
½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί.
20 Γρ. μπέικον, καρότο, ξερό κραμμύδι, σέλινο και πράσο.
1 φύλλο δάφνης.
1) Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα κατσαρόλι και μόλις κάψει προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2) Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα ν σκουρύνει ελαφρά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά τοματοπελτέ και κατόπιν 1 1/4 φλιτζανιού ζωμό κρέατος, 1 κουταλιά της σούπας κρασί Μαδέρας και ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί.
3) Ψιλοκόβουμε από 20 ΓΡ. μπέικον, καρότο, ξερό κρεμμύδι, σέλινο και πράσο. Τα σοτάρουμε σε ελάχιστο βούτυρο, μαζί με λίγο θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαραθούν.
4) Τα στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4 ώρες.
5) Σουρώνουμε τη σάλτσα μας και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
2) Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα ν σκουρύνει ελαφρά. Προσθέτουμε 1 κουταλιά τοματοπελτέ και κατόπιν 1 1/4 φλιτζανιού ζωμό κρέατος, 1 κουταλιά της σούπας κρασί Μαδέρας και ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί.
3) Ψιλοκόβουμε από 20 ΓΡ. μπέικον, καρότο, ξερό κρεμμύδι, σέλινο και πράσο. Τα σοτάρουμε σε ελάχιστο βούτυρο, μαζί με λίγο θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαραθούν.
4) Τα στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4 ώρες.
5) Σουρώνουμε τη σάλτσα μας και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…