* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΡΕΜΕΣ ΜΟΚΑ

ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ.
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα.
6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη.
230 Γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια.
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια.
2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καφέ (προαιρετικά).
7 κρόκους αυγού.
Λίγη σαντιγή για γαρνιτούρα.

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° βαθμούς. Τοποθετείτε 8 πυρίμαχα μπολάκια χωρητικότητας ½ φλιτζανιού του τσαγιού, σε ταψί και τα αφήνετε στην άκρη.
2) Βάζετε τον καφέ σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να διαλυθούν καλά. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σως ομοιογενείς. Ρίχνετε τη βανίλια και αν επιθυμείτε, το λικέρ καφέ.
3) Χτυπάτε σε μπολ ελαφρώς τους κρόκους. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύετε να γίνει ομοιογενές και το σουρώνετε σε μεγάλη κανάτα. Μοιράζετε με την κανάτα το μείγμα στα μπολάκια. Ρίχνετε αρκετό καυτό νερό στο ταψί ώσπου να φθάσει σε ύψος ως την μέση περίπου των μπολ. Τοποθετείτε το ταψί στον φούρνο. Ψήνετε για 30 με 35 λεπτά ώσπου να πήξει η κρέμα και η λάμα του μαχαιριού, που τη βυθίζετε στο κέντρο, να βγαίνει καθαρή. Αποσύρετε τις κρέμες από το ταψί και τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο. Γαρνίρετε, αν θέλετε με κρέμα σαντιγί.


Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic