* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
250 Γρ. κανελόνια φρέσκα.
3 κρεμμυδάκια.
2 καρότα.
400 Γρ. φύλλα λάχανο.
350 Γρ. ανθότυρο.
60 Γρ. ζαμπόν καπνιστό.
5 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο.
500 Γρ. μπεσαμέλ έτοιμη.
40 Γρ. βούτυρο.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Πλένετε τα κρεμμυδάκια, καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε όλα σε λεπτές λωρίδες. Τα αλατίζετε και τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο για 15 λεπτά περίπου. Κρατάτε στην άκρη λίγα από τα λαχανικά και αναμειγνύετε τα υπόλοιπα με το ανθότυρο, το ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
2) Κόβετε τη φρέσκια πάστα σε 12 φύλλα. Γεμίζετε κάθε φύλλο και το γυρίζετε σε ρολό. Συνεχίζετε με όλα τα φύλλα. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο σκεύος και τα κρατάτε στο ψυγείο.
3) Καλύπτετε τα κενελόνια με την μπεσαμέλ, τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και τα ετοιμάζετε για τον φούρνο.
4) Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στα κανελόνια. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε στους 180° βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να σχηματισθεί ρόδινη κρούστα. Την ώρα του σερβιρίσματος, ξαναζεσταίνετε τα λαχανικά που έχετε κρατήσει και τα προσθέτετε στα πιάτα μαζί με τα κανελόνια. Ρίχνετε επιπλέον τυρί και πασπαλίζετε με πιπέρι.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic