* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ

1 κιλό παγωτό βανίλια ή παρφέ ρουαγιάλ.
1 μεγάλη μαρέγκα έτοιμη ψημένη.
300 Γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα.
200 Γρ. κουβερτούρα σοκολάτας.
100 Γρ. κρέμα γάλακτος.
2 κουταλιές της σούπας μπράντι.



1) Καλύπτετε τη βάση ενός ταψιού 36Χ20 εκατοστά με τη μαρέγκα (αν χρειαστεί μπορείτε να την σπάσετε). Αφήνετε το παγωτό εκτός ψυγείου για 10 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτετε με παγωτό τη μαρέγκα.
2) Σπάζετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα σκορπίζετε πάνω στο παγωτό. Βάζετε το ταψάκι στην κατάψυξη.
3) Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε την κρέμα μαζί με το μπράντι, μέχρι να πάρει βράση. Αδειάζετε την κουβερτούρα σιγά-σιγά μέσα στην ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε τη σος σοκολάτας να κρυώσει και περιχύνετε το παγωτό.
4) Κόβετε το παγωτό σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic