1) Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε με το σύρμα τη σοκολάτα και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά αλλά όχι από το μπεν μαρί. Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια.
2) Ανακατεύετε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Όταν γίνει χλιαρό προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας πάντα με το σύρμα. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε προσεχτικά με μια ξύλινη κουτάλα από πάνω προς τα κάτω και προσθέτετε σε 3-4 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
3) Βάζετε τη μους σε ένα μπολ και την τοποθετείτε για 12 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με λεπτές φέτες από γλυκό πορτοκαλιού.
2) Ανακατεύετε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Όταν γίνει χλιαρό προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας πάντα με το σύρμα. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύετε προσεχτικά με μια ξύλινη κουτάλα από πάνω προς τα κάτω και προσθέτετε σε 3-4 δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
3) Βάζετε τη μους σε ένα μπολ και την τοποθετείτε για 12 ώρες στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με λεπτές φέτες από γλυκό πορτοκαλιού.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…