
2 αβοκάντο.
100 Γρ. αρακά κατεψυγμένο.
2 πατάτες μικρές (200 Γρ. περίπου).
2 καρότα.
1 κλαράκι σέλερι.
80 Γρ. καρφούλες κουνουπίδι.
80 Γρ. τόνο σε λάδι.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 λεμόνι.
1 κουταλιά της σούπας ξίδι.
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Φτιάχνετε τα λαχανικά, κόβετε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, το σέλερι σε φετούλες και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια. Βράζετε τα λαχανικά στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε». Στο μέσον του βρασίματος ρίχνετε τον αρακά. Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε στον ατμό, τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2) Τοποθετείτε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτετε τον τόνο, στραγγισμένο από το λάδι και ανοιγμένο με πιρούνι. Στην συνέχεια, τα στραγγίζετε καλά και ρίχνετε το λάδι, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και την μαγιονέζα, ανακατεύοντας τη για να πάει παντού. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
3) Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, πετάτε τα κουκούτσια και τα απεριχύνετε με τον χυμό λεμονιού. «Σκάβετε» λίγο το εσωτερικό τους με κουταλάκι προκειμένου να τα γεμίσετε.
4) Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε από τα αβοκάντο και την προσθέτετε στο μείγμα. Γεμίζετε τα φρούτα με ρώσικη σαλάτα και τα διακοσμείτε με μαγιονέζα.
2) Τοποθετείτε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέτετε τον τόνο, στραγγισμένο από το λάδι και ανοιγμένο με πιρούνι. Στην συνέχεια, τα στραγγίζετε καλά και ρίχνετε το λάδι, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και την μαγιονέζα, ανακατεύοντας τη για να πάει παντού. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
3) Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, πετάτε τα κουκούτσια και τα απεριχύνετε με τον χυμό λεμονιού. «Σκάβετε» λίγο το εσωτερικό τους με κουταλάκι προκειμένου να τα γεμίσετε.
4) Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε από τα αβοκάντο και την προσθέτετε στο μείγμα. Γεμίζετε τα φρούτα με ρώσικη σαλάτα και τα διακοσμείτε με μαγιονέζα.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…