
1 κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια.
½ κιλό σπανάκι.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ο χυμός από ένα λεμόνι.
Χοντρό αλάτι.
Λίγο πιπέρι.
180 Γρ. παρμεζάνα.

1) Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους. Τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Πλένουμε καλά το σπανάκι και αφαιρούμε τα κίτρινα φύλλα, καθώς και τα χοντρά κοτσάνια. Ξεβγάζουμε πάλι τα φύλλα με νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
2) Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με αυτό το μείγμα. Νοστιμίζουμε με λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
3) Για να σερβίρουμε μοιράζουμε τα φύλλα της αρουγκούλας σε ατομικά πιάτα. Στη μέση τοποθετούμε λίγα κολοκυθάκια και διακοσμούμε με την παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φλούδες. Πασπαλίζουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
2) Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με αυτό το μείγμα. Νοστιμίζουμε με λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
3) Για να σερβίρουμε μοιράζουμε τα φύλλα της αρουγκούλας σε ατομικά πιάτα. Στη μέση τοποθετούμε λίγα κολοκυθάκια και διακοσμούμε με την παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φλούδες. Πασπαλίζουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…