
3 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ εσπρέσο, σε σκόνη.
150 Γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα τύπου noir.
Λίγο βούτυρο και ζάχαρη ( για να ρίξουμε στα φλιτζάνια).
4 ασπράδια αυγών.
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα.
3 κρόκοι αυγών.
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί, λίγη επιπλέον επίσης χτυπημένη, για το σερβίρισμα.
4 φλιτζάνια του εσπρέσο ή του ελληνικού καφέ.

1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Ετοιμάζουμε δυνατό καφέ με τον εσπρέσο, σε ποσότητα το πολύ ενός φλιτζανιού του ελληνικού καφέ.
2) Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ βουτυρώνουμε καλά στο εσωτερικό του και τα 6 φλιτζανάκια όπου θα σερβίρουμε το σουφλέ και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αυτό βοηθά σημαντικά στο ομοιόμορφο "φούσκωμα" του σουφλέ.
3) Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε αργά-αργά τον εσπρέσο καυτό.
4) Μεταφέρουμε αμέσως το μείγμα αυτό μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ καλά και απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε το μείγμα αυτό μέσα στα ετοιμασμένα φλιτζανάκια και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά το πολύ.
5) Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την "φουσκωμένη" επιφάνεια με την ζάχαρη άχνη και συνοδεύουμε με 1 κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε αμέσως.
2) Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στο μεταξύ βουτυρώνουμε καλά στο εσωτερικό του και τα 6 φλιτζανάκια όπου θα σερβίρουμε το σουφλέ και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αυτό βοηθά σημαντικά στο ομοιόμορφο "φούσκωμα" του σουφλέ.
3) Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε αργά-αργά τον εσπρέσο καυτό.
4) Μεταφέρουμε αμέσως το μείγμα αυτό μέσα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ καλά και απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζουμε το μείγμα αυτό μέσα στα ετοιμασμένα φλιτζανάκια και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά το πολύ.
5) Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την "φουσκωμένη" επιφάνεια με την ζάχαρη άχνη και συνοδεύουμε με 1 κουταλιά χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε αμέσως.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…