* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ.
250 Γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την φόρμα.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθή ζάχαρη.
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα.
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού ανακατεμένα.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες.
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες.
1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3-4 κουταλιές της σούπας ρούμι.
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι.
Αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα ή διάφορα φρούτα για την διακόσμηση.
1) Κοσκινίζετε μαζί τους δυο τύπους αλευριού. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C. Βουτυρώνετε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και την στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά κατά μικρές ποσότητες, ενώ εξακολουθείτε το χτύπημα.
2) Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τις σταφίδες τα κερασάκια και τα αμύγδαλα. Ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι, προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα των αλευριών και το ρούμι.
3) Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε για 2-2 ½ ώρες. Αφήνετε το κέικ αρκετές ώρες στην φόρμα προτού το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα. Αλείφετε με την μαρμελάδα και γαρνίρετε με φρούτα και αμύγδαλα.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

xsclean είπε...

Λατρεύω τα κεικ........ ευχαριστώ!!!

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic