* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΣΤΑΚΟΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1250 Γρ. αστακοκαραβίδες.
1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ.
125 Γρ. κρέμα γάλακτος.
½ για τον χυμό του.
Λάδι.
Αλάτι και πιπέρι καγιέν.
1) Σοτάρετε τις αστακοκαραβίδες με ελάχιστο λάδι. Τις περιχύνετε με κονιάκ. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και τις κάνετε φλαμπέ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Αφήνετε στη φωτιά για 10 λεπτά.
2) Βγάζετε τις αστακοκαραβίδες, χωρίζετε τα κεφάλια από το υπόλοιπο σώμα και τα τοποθετείτε όλα μαζί σε μια πιατέλα που διατηρείτε ζεστή.
3) Αφήνετε το ζωμό όπου ψήθηκαν οι αστακοκαραβίδες να βράσει για μερικά λεπτά και μετά τον σουρώνετε. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, περιχύνετε τις αστακοκαραβίδες και σερβίρετε αμέσως.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνοδεύετε με ρύζι.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic