3 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
5 σύκα ξερά ψηλοκομμένα.
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες.
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες.
½ ποτήρι του νερού καρύδια τριμμένα.
1/3 ποτήρι του νερού φουντούκια τριμμένα.
2 ποτήρια του νερού σιτάρι.
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη.
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ.
5 σύκα ξερά ψηλοκομμένα.
2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες.
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες.
½ ποτήρι του νερού καρύδια τριμμένα.
1/3 ποτήρι του νερού φουντούκια τριμμένα.
2 ποτήρια του νερού σιτάρι.
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη.
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ.
1) Βάζουμε το σιτάρι από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να φουσκώσει.
2) Την επομένη μέρα το βράζουμε για δύο ώρες περίπου, μέχρι να σκάσει καλά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα καρύδια, τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα σύκα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
3) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε τον ασουρέ σε ατομικά μπολ.
4) Ρίχνουμε από πάνω κανέλα και μόλις κρυώσει είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
2) Την επομένη μέρα το βράζουμε για δύο ώρες περίπου, μέχρι να σκάσει καλά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα καρύδια, τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα σύκα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ρίχνουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
3) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάζουμε τον ασουρέ σε ατομικά μπολ.
4) Ρίχνουμε από πάνω κανέλα και μόλις κρυώσει είναι έτοιμος για σερβίρισμα.














0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…