
400 ml φρέσκο γάλα.
60 Γρ. ρυζάλευρο ωμό (όχι καβουρδισμένο).
120 Γρ. ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο (βρώσιμο, όχι το καλλυντικό).
1-2 κομματάκια μαστίχα, κοπανισμένα στο γουδί με ελάχιστη ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.

1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρυζάλευρο και λίγο γάλα και τα χτυπάμε, μέχρι να ετοιμάσουμε πηχτό μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν, ανακατεύοντας διαρκώς.
2) Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα του ρυζάλευρου, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο σκεύος με το υπόλοιπο καυτό γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει άλλη μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα και το ροδόνερο.
3) Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας πότε, πότε μέχρι να πήξει το μείγμα. Η κρέμα είναι έτοιμη. Την μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει. Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
2) Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα του ρυζάλευρου, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο σκεύος με το υπόλοιπο καυτό γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει άλλη μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα και το ροδόνερο.
3) Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας πότε, πότε μέχρι να πήξει το μείγμα. Η κρέμα είναι έτοιμη. Την μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει. Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…