
4 "καρδιές" αγκινάρας.
Λίγο χυμό λεμονιού.
Λίγο αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.
200 Γρ. τόνο φρέσκο ή κονσέρβα.
½ κιλο τομάτες, καθαρισμένες.
1 μικρό ξερό κρεμμύδι.
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.
Αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκομμένος μαϊντανός.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ.
Λίγο μπρικ.
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες.
Σαλατικό της αρεσκείας μας.

1) Βράζουμε τις "καρδιές" αγκινάρας σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
2) Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Γεμίζουμε τις "καρδιές" αγκινάρας με αυτό το μείγμα και τις τοποθετούμε σε 2 ατομικά πιάτα. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια της πιπεριάς και το μπρικ και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας.
2) Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Γεμίζουμε τις "καρδιές" αγκινάρας με αυτό το μείγμα και τις τοποθετούμε σε 2 ατομικά πιάτα. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια της πιπεριάς και το μπρικ και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…