
4 αυγά.
1 ξερό κρεμμύδι.
3 φλιτζάνια νερό.
Λίγο αλάτι και πιπέρι.
500 Γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς πέτσα.
1 ½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές της σούπας λεμονιού.

1) Βράζουμε τα αυγά μέχρι να γίνουν σφικτά, αλλά να μη μαυρίσει ο κρόκος τους. Χοντροκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε το νερό να βράσει, μαζί με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το σολομό και τον αφήνουμε να ποσαριστεί με καλά κλεισμένο το καπάκι του σκεύους, για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2) τον βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Κρατάμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει ξανά. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
3) Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τεμαχίζουμε τον βρασμένο σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα του ρυζιού, μαζί με τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.
4) Μαγειρεύουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά, και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
2) τον βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Κρατάμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει ξανά. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
3) Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τεμαχίζουμε τον βρασμένο σολομό σε μεγάλα κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα του ρυζιού, μαζί με τα αυγά κομμένα στα τέσσερα, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.
4) Μαγειρεύουμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά, και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…