* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΑΥΓΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ.
850 Γρ. σφολιάτα.
200 Γρ. σπανάκι βρασμένο.
4 αυγά βρασμένα σφιχτά.
100 Γρ. τυρί καπνιστό σε φέτες.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
100 ml κρέμα γάλακτος.
3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο τριμμένο.
400 Γρ. ανθότυρο κομματιασμένο.
1 κουταλία της σούπας ελαιόλαδο.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Στραγγίζετε το βρασμένο σπανάκι και το χοντροκόβετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το πεκορίνο και τελευταία με το ανθότυρο. Ανακατεύετε το σπανάκι με το μείγμα αυτό.
2) Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε στρογγυλή φόρμα. Απλώνετε από πάνω το καπνιστό τυρί, κατόπιν βάζετε τα αυγά κομμένα στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μετά προσθέτετε το μέιγμα με το σπανάκι. Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης και πιέζετε τα φύλλα να κολλήσουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25 λεπτά. Αφήνετε την αυγόπιτα να κρυώσει λίγα λεπτά και την σερβίρετε.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic