
8 φύλλα από κραμβοπάντζαρο.
250 Γρ. ρύζι βρασμένο και αρωματισμένο με ζαφορά.
250 Γρ. ανάμεικτα τυριά (φοντίνα, γκοργκοντζόλα και γκάνα) τριμμένα σε ζοντρο τρίφτη.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
200 Γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
70 Γρ. βούτυρο.
5-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος.
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό λαχανικών.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Ζεματάτε τα φύλα για 5 λεπτά, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει καλά και έχετε κόψει το σκληρό άσπρο τμήμα τους. Ρίχνετε 20 Γρ. βούτυρο στο ρύζι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το ρύζι τα πράσινα φύλλα και τα τυλίγετε σφιχτά σε δεματάκια. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος με 20 Γρ. βούτυρο και τοποθετείτε μέσα τα τυλιχτά. Περιχύνετε με το ζωμό (τον μισό ζώμο) των λαχανικών, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180° C για 20 περίπου λεπτά. Ζεσταίνετε 30 Γρ. βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Προσθέτετε 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά.
2) Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια. Προσθέτετε κατόπιν τα τριμμένα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Στο τέλος σκορπίζετε το μαϊντανό. Σερβίρετε τα δεματάκια ρυζιού με την σάλτσα των τυριών και μανιταριών.
2) Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σάλτσα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια. Προσθέτετε κατόπιν τα τριμμένα τυριά, την κρέμα γάλακτος και τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Στο τέλος σκορπίζετε το μαϊντανό. Σερβίρετε τα δεματάκια ρυζιού με την σάλτσα των τυριών και μανιταριών.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…