
1 ½ κιλό κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη.
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι βρασμένο.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
2 αυγά χτυπημένα.
Λίγο πιπέρι καγιέν.
½ φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ.
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

1) Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξηρά) μέχρι να μαραθούν. Ανακατεύετε σε ένα μπολ την κεφαλογραβιέρα με το ρύζι, τα αυγά, τα κρεμμύδια και το πιπέρι καγιέν. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
2) Σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και κυλάτε σε αυτό το μείγμα τα μπαλάκια του τυριού.
3) Τα αφήνετε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
4) Τις στραγγίζετε και τις σερβίερετε αμέσως.
2) Σε ένα βαθύ πιάτο αναμειγνύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και κυλάτε σε αυτό το μείγμα τα μπαλάκια του τυριού.
3) Τα αφήνετε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
4) Τις στραγγίζετε και τις σερβίερετε αμέσως.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…