ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
30 Γρ. βούτυρο.
50 Γρ. τυρί ροκφόρ.
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα.
100 ml ξίδι από σέρι (xeres).
300 ml κρέμα γάλακτος.
Αλάτι και πιπέρι.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
30 Γρ. βούτυρο.
50 Γρ. τυρί ροκφόρ.
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα.
100 ml ξίδι από σέρι (xeres).
300 ml κρέμα γάλακτος.
Αλάτι και πιπέρι.
1) Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, αλλά όχι να ροδίσει. Τριβουμε το μεγαλύτερο μέρος από το τυρί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, και προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά.
2) Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνοντας και αυτή να πάρει βράση και να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Λίγο πριν σερβίορυμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, επίσης τριμμένο.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ.
2) Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνοντας και αυτή να πάρει βράση και να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Λίγο πριν σερβίορυμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, επίσης τριμμένο.
ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΥΚΩΤΙ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…