
650 Γρ. αμπελοφάσουλα ή κατεψυγμένα πράσινα στρογγυλά φασολάκια καθαρισμένα.
4 γλυκά πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι.
1 1/4 φλιτζανιού σπορέλαιο.
½ φλιτζάνι μουστάρδα με σπόρους.
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.
½ φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι.
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο.
Αλάτι και πιπέρι.
1 μεγάλο κόκκινο μαρούλι.
1/3 φλιτζανιού καρύδια πεκάν, χοντροκοπανισμένα και καβουρδισμένα.
1) Πλένουμε καλά τα φασολάκια, τα ξεπαγώνουμε -αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα- και τα βράζουμε στον ατμό για 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά τραγανά. Τα ξεβγάζουμε αμέσως με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν το χρώμα τους, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά σε καθαρή πετσέτα.
2) Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε οριζόντια, σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τις τοποθετούμε κατά μέρος.
3) Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό του πορτοκαλιού, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση στο μπλέντερ, για να ετοιμάσουμε ομοιόμορφο μείγμα.
4) Χωρίζουμε το μαρούλι σε φύλλα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά και τα απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετούμε κυκλικά και εναλλάξ τις φέτες του κρεμμυδιού και τις φέτες του πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μισό ντρέσινγκ με τα βρασμένα φασολάκια και τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο της πιατέλας. Περιχύνουμε την σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με κοπανισμένο πεκάν. Σερβίρουμε αμέσως.
2) Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε οριζόντια, σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τις τοποθετούμε κατά μέρος.
3) Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό του πορτοκαλιού, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά, κατά προτίμηση στο μπλέντερ, για να ετοιμάσουμε ομοιόμορφο μείγμα.
4) Χωρίζουμε το μαρούλι σε φύλλα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά και τα απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετούμε κυκλικά και εναλλάξ τις φέτες του κρεμμυδιού και τις φέτες του πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το μισό ντρέσινγκ με τα βρασμένα φασολάκια και τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο της πιατέλας. Περιχύνουμε την σαλάτα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με κοπανισμένο πεκάν. Σερβίρουμε αμέσως.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…