
½ κιλό γίγαντες.
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα.
1 πράσο κομμένο σε φέτες.
200 Γρ. τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 κουταλιές βούτυρο.
1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη σε κομματάκια.
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τον χυμό μισού λεμονιού.
Αλάτι και πιπέρι.

1) Μουσκεύετε τους γίγαντες από βραδύς σε λεκάνη με κρύο νερό. Την επομένη τους σουρώνετε. Βάζετε τους γίγαντες σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, τα κρεμμύδια, το πράσο, τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τους γίγαντες στην φωτιά για ½ ώρα περίπου.
2) Εντωμεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σωτάρετε την συκωταριά. Ρίχνετε άνηθο, μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
3) Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα φασόλια με την σάλτσα τους, προσθέτετε το μείγμα της συκωταριάς και το ψήνετε μισή ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200° βαθμούς.
2) Εντωμεταξύ ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σωτάρετε την συκωταριά. Ρίχνετε άνηθο, μαϊντανό, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
3) Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα φασόλια με την σάλτσα τους, προσθέτετε το μείγμα της συκωταριάς και το ψήνετε μισή ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200° βαθμούς.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…