* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος.
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
1φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.
8 αυγά.
4 φακελάκια μαγιά.
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι κοπανισμένο (κοφτή η κουταλιά).
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι.
80 Γρ. αμυγδαλόψιχα απρισμένη, χοντροκομμένη.
1) Βράζετε το μισό μαχλέπι σε μισό φλιτζάνι νερό, το σουρώνετε και παίρνετε περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ ζωμό.
2) Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ προσθέτετε τη διαλυμένη μαγιά, το ζωμό από το υπόλοιπο μαχλέπι, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το βούτυρο μαλακωμένο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το χέρι σας. Αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να ζυμώνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει ζύμη ομοιογενής.
3) Πλάθετε τη ζύμη σε μια στρογγυλή μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη με βαμβακερή πετσέτα σε ζεστό μέρος, για να μπορέσει να διπλασιαστεί σε όγκο.
4) Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ξαναζυμώνετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο. Την αλείφετε με λίγο αυγό και την πασπαλίζετε με αμύγδαλα και σουσάμι. Ψήνετε στους 180° C για 1 ώρα περίπου.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic