200 Γρ. αλεύρι.
50 Γρ. κορν φλάουρ.
Λίγο αλάτι.
3/8 του λίτρου γάλα.
4 αυγά.
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
100 Γρ. σταφίδες ξανθές.
Άχνη ζάχαρη.
Μέλι ή σιρόπι.
50 Γρ. κορν φλάουρ.
Λίγο αλάτι.
3/8 του λίτρου γάλα.
4 αυγά.
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
100 Γρ. σταφίδες ξανθές.
Άχνη ζάχαρη.
Μέλι ή σιρόπι.
1) Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το αλάτι, τους κρόκους και την ζάχαρη. Χτυπάτε σε μαρέγκα το ένα ασπράδι και το προσθέτετε απαλά στο μείγμα.
2) Ζεσταίνετε στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο και απλώνετε μέσα το μισό μείγμα, σκορπίζοντας και τις μισές σταφίδες. Τηγανίζετε μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά. Αναποδογυρίζετε με την βοήθεια πιάτου, για να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.
3) Κόβετε τις τηγανίτες σε κομμάτια, τα ραντίζετε με άχνη ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι.
2) Ζεσταίνετε στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο και απλώνετε μέσα το μισό μείγμα, σκορπίζοντας και τις μισές σταφίδες. Τηγανίζετε μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά. Αναποδογυρίζετε με την βοήθεια πιάτου, για να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.
3) Κόβετε τις τηγανίτες σε κομμάτια, τα ραντίζετε με άχνη ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…