300 Γρ. αλεύρι σκληρό.
4 Γρ. κάρυ.
Αλάτι.
250 Γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα).
1 μεγάλο αχλάδι.
1 κουταλιά βούτυρο.
Λάδι.
4 Γρ. κάρυ.
Αλάτι.
250 Γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα).
1 μεγάλο αχλάδι.
1 κουταλιά βούτυρο.
Λάδι.
1) Φτιάχνετε τα μακαρόνια. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κάρυ και το αλάτι, προσθέτετε χλιαρό νερό (140° Γρ. περίπου) και ζυμώνετε για αρκετή ώρα.
2) Ανοίγετε την ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβετε σε δίσκους με διάμετρο 4-5 εκατοστά που θα διπλώσετε στη μέση.
3) Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζετε τα καλαμαράκια σε λίγο λάδι, τα βρέχετε με τον χυμό μισού λεμονιού και λίγα λεπτά μετά, προσθέτετε τα ζυμαρικά βρασμένα και σουρωμένα, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε τα μακαρόνια και αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά σερβίρετε.
2) Ανοίγετε την ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβετε σε δίσκους με διάμετρο 4-5 εκατοστά που θα διπλώσετε στη μέση.
3) Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζετε τα καλαμαράκια σε λίγο λάδι, τα βρέχετε με τον χυμό μισού λεμονιού και λίγα λεπτά μετά, προσθέτετε τα ζυμαρικά βρασμένα και σουρωμένα, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε τα μακαρόνια και αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…