* ΕΧΕΙΣ ΓΙΟΡΤΗ; ΚΑΝΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ... *

BannerFans.com

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

3 κουταλιές ελαιόλαδο.
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο.
1 καρότο ψιλοκομμένο.
3 φλιτζάνια μοσχαρίσιο κιμά.
100 Γρ. ζαμπόν Πάρμας (προσούτο), ψιλοκομμένο.
150 ml κόκκινο ξηρό κρασί.
300 Γρ. ώριμες ψιλοκομμένες τομάτες.
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ.
Αλάτι και πιπέρι.
450 Γρ. σπαγκέτι.
1) Ζεστένουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά.
2) Προσθέτουμε τον κιμά και το ζαμπόν, συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα 12 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει εντελώς χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί, τις τομάτες, τα φύλλα του βασιλικού και τον τοματοπελτέ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα γι' άλλα 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
3) Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγκέτι σε μια κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ατομικά πιάτα και περιχύνουμε με την σάλτσα του κιμά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα.
Image and video hosting by TinyPic
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ…

Image and video hosting by TinyPic